Afscheid van Vanessa Gerritse na 21 jaar Bio als Hoofd HR en Directiesecretaresse

Vanessa Bio Magazine.jpgFriday 09 February 2024

"Afscheid Vanessa Gerritse: Een Nieuw Hoofdstuk Begint"

Met het aanbreken van een nieuw hoofdstuk in het leven van Vanessa Gerritse, is het voor Bio een moment van afscheid, van een collega die we 21 jaar lang hebben gekoesterd en bewonderd vanwege haar expertise en toewijding. Per 1 maart begint zij aan een nieuwe uitdaging als HR-adviseur bij Stichting Samen Veilig Midden-Nederland. Daar zal zij haar talenten inzetten voor een maatschappelijk waardevol doel. We feliciteren Vanessa uiteraard van harte met deze stap en wensen haar alle succes toe. Haar bijdrage zal ongetwijfeld van onschatbare waarde zijn, zoals we dat van haar gewend zijn.

Om afscheid te nemen en haar nieuwe avontuur te vieren, organiseren we op donderdagmiddag 29 februari 2024 een afscheidsborrel op Bio Vakantieoord. We hopen u allen daar te zien om Vanessa uit te zwaaien en haar veel succes te wensen voor de toekomst. Wilt u hierbij zijn, stuur dan een emailbericht naar administratie@biovakantieoord.nl o.v.v. afscheid Vanessa.

Meer over Vanessa. Lees het mooie interview dat Afke Pricker vorig jaar had met Vanessa voor het Bio Vision Magazine 2023!

Met vriendelijke groet,

Frans Wientjes, Directeur Bio Vakantieoord en Bio Manege

Vanessa Bio Magazine

Vanessa Gerritse: “Allemaal hebben we hetzelfde warme hart voor Bio”

In de twintig jaar dat Vanessa Gerritse in dienst is bij het Bio Vakantieoord zag ze het park groeien en bloeien. “Bio is altijd in ontwikkeling. Saai is het er nooit.” Welke veranderingen zijn volgens haar cruciaal geweest?

Als jonge blom wist ze het zeker. Ze wilde een baan die haar zingeving zou brengen. Deels gedetacheerd door het Johanna KinderFonds kwam ze bij Bio binnen als receptiemedewerker. De heer Baron van Tuyll van Serooskerken, die nog steeds ambassadeur is, was toen directeur. “Het was in de tijd dat we, in samenwerking met het JKF, nog projecten aan derden steunden met de giften die binnenkwamen. Openbare speeltuinen of wetenschappelijke onderzoeken in het UMC bijvoorbeeld. Op het park waren maar vier paviljoens beschikbaar voor vakantiegasten. De overige werden verhuurd aan Groot Klimmendaal en Siza.”

Terug naar de roots

Op een gegeven moment zette het bestuur de grote stap door de paviljoens volledig om te vormen naar aangepaste vakantiebungalows voor gezinnen met een meervoudig gehandicapt kind. Vanessa: “Het was een grote switch. Bio ging zelfstandig verder en richtte zich weer op zijn core business. We werden een echt vakantiepark. Het was ook het moment dat ik volledig in dienst kwam bij Bio.”

Beste in Europa

Als andere essentiële ontwikkeling noemt Vanessa het moment dat de doelstelling van Bio werd aangescherpt. “We wilden het beste park in zijn soort worden in Europa. Daarvoor moest er zowel bespaard als geïnvesteerd worden. Frans Wientjes nam als directeur deze uitdaging aan. Met zijn komst ontplooide het park zich enorm. Groot onderhoud werd in gang gezet en er werden belangrijke aanpassingen gedaan om het park aantrekkelijker te maken voor onze vakantiegasten.”

Teamwork

Bij een van de wissels van directeuren, werd Vanessa gevraagd directiesecretaresse te worden. In de loop der tijd kwam daar steeds meer HR-werk bij. “Het personeelsmanagement is nu eigenlijk mijn grootste taak. We hebben zesendertig mensen in dienst. Teamwork zit in onze cultuur. Elkaar helpen is hier vanzelfsprekend. Als er achter de schermen een keer wat misgaat, lossen we dat met elkaar op. We zijn een flexibel team dat alles voor elkaar krijgt om onze gasten te bieden wat we wíllen bieden.”

Wat raakt

“Betekenisvol zijn voor de doelgroep kan natuurlijk bij veel goede doelenorganisaties. Maar bij Bio zit je er middenin.” Vanessa legt uit: “Ik zie en belééf het hier, ook al werk ik op kantoor. Als ik beneden een kopje koffie ga halen, heb ik gesprekken met de vakantiegasten. Wat mij raakt is de ontspanning die ze hier ervaren met hun hele gezin en dat ouders ontdekken dat hun kind meer kan dan ze hadden verwacht. Ze zien hier gebeuren dat hun kind opeens paardrijdt. Dat wij dat kunnen bieden, ook aan hen die een vakantie niet kunnen betalen, ontroert mij nog altijd en maakt mij trots op de organisatie. Ik ben hier nog lang niet klaar.”

Bio-gevoel

“Net zoals werken bij Bio tastbaar en voelbaar is, geldt dat ook voor gevers,” zegt Vanessa. “Zodra ze op bezoek komen, hebben ze het Bio-gevoel en zij ze bereid om financieel te helpen. En dat blijft nodig. Het huidige bestuur, waar ik nauw mee samenwerk, is enorm betrokken en zet alles in het werk om een nóg grotere bekendheid en werving van fondsen te bewerkstellingen. Met z’n allen dragen we hetzelfde warme hart voor Bio.”

« Terug naar het nieuwsoverzicht

IBAN: NL93 INGB 0000 0060 09