Opbrengst pet-flesjes en blikjes van Pathé levert 250.000,-- euro op voor Bio Vakantieoord

JACQUE~1.JPGTuesday 11 July 2023

We zijn ontzettend dankbaar en blij met de geweldige donatie van € 250.000,-- door Pathé Theatres B.V. en de bezoekers van Pathé. Mogelijk gemaakt middels het inleveren van maar liefst 5 miljoen pet-flesjes en blikjes!!

Met dit fantastische bedrag kunnen we gezinnen met een gehandicapt kind een onvergetelijke tijd op ons vakantiepark bezorgen. Het is mede dankzij de steun en inzet van Pathé dat we deze gezinnen kunnen blijven helpen.

Tijdens de cheque-overhandiging door Jacques Hoendervangers, algemeen directeur Pathé Theatres B.V. sprak Frans Wientjes, directeur Bio Vakantieoord de volgende woorden: “
𝘞𝘪𝘫 𝘻𝘪𝘫𝘯 𝘵𝘳𝘰𝘵𝘴 𝘥𝘢𝘵 𝘸𝘦 𝘢𝘭 96 𝘫𝘢𝘢𝘳 𝘨𝘦𝘴𝘵𝘦𝘶𝘯𝘥 𝘸𝘰𝘳𝘥𝘦𝘯 𝘥𝘰𝘰𝘳 𝘥𝘦 𝘣𝘪𝘰𝘴𝘤𝘰𝘱𝘦𝘯 𝘦𝘯 𝘧𝘪𝘭𝘮𝘵𝘩𝘦𝘢𝘵𝘦𝘳𝘴 𝘦𝘯 𝘥𝘢𝘵 𝘥𝘰𝘰𝘳 𝘥𝘦 𝘰𝘱𝘣𝘳𝘦𝘯𝘨𝘴𝘵 𝘷𝘢𝘯 𝘩𝘦𝘵 𝘴𝘵𝘢𝘵𝘪𝘦𝘨𝘦𝘭𝘥 𝘷𝘢𝘯 𝘥𝘦 𝘱𝘦𝘵𝘧𝘭𝘦𝘴𝘫𝘦𝘴 𝘦𝘯 𝘣𝘭𝘪𝘬𝘫𝘦𝘴 𝘨𝘦𝘻𝘪𝘯𝘯𝘦𝘯 𝘮𝘦𝘵 𝘦𝘦𝘯 𝘦𝘳𝘯𝘴𝘵𝘪𝘨 𝘨𝘦𝘩𝘢𝘯𝘥𝘪𝘤𝘢𝘱𝘵 𝘬𝘪𝘯𝘥 𝘰𝘱 𝘩𝘦𝘵 𝘉𝘪𝘰 𝘝𝘢𝘬𝘢𝘯𝘵𝘪𝘦𝘰𝘰𝘳𝘥 𝘦𝘦𝘯 𝘰𝘯𝘣𝘦𝘻𝘰𝘳𝘨𝘥𝘦 𝘷𝘢𝘬𝘢𝘯𝘵𝘪𝘦 𝘬𝘶𝘯𝘯𝘦𝘯 𝘥𝘰𝘰𝘳𝘣𝘳𝘦𝘯𝘨𝘦𝘯. 𝘞𝘪𝘫 𝘻𝘪𝘫𝘯 𝘗𝘢𝘵𝘩é 𝘥𝘢𝘢𝘳𝘰𝘮 𝘰𝘰𝘬 𝘣𝘪𝘫𝘻𝘰𝘯𝘥𝘦𝘳 𝘥𝘢𝘯𝘬𝘣𝘢𝘢𝘳 𝘦𝘯 𝘥𝘢𝘯𝘬𝘦𝘯 𝘥𝘦 𝘗𝘢𝘵𝘩é 𝘣𝘦𝘻𝘰𝘦𝘬𝘦𝘳𝘴 𝘩𝘢𝘳𝘵𝘦𝘭𝘪𝘫𝘬 𝘯𝘢𝘮𝘦𝘯𝘴 𝘩𝘦𝘵 𝘩𝘦𝘭𝘦 𝘉𝘪𝘰 𝘝𝘢𝘬𝘢𝘯𝘵𝘪𝘦𝘰𝘰𝘳𝘥 𝘦𝘯 𝘢𝘭 𝘩𝘢𝘢𝘳 𝘷𝘢𝘬𝘢𝘯𝘵𝘪𝘦𝘨𝘢𝘴𝘵𝘦𝘯!”


Daarnaast willen we ook graag Stichting Jarige Job en Platic Whale Foundation feliciteren met hun donaties en het geweldige werk dat ze verrichten.

PERSBERICHT PATHÉ 11 JULI 2023

Logo Pathé

Pathé bezoekers doneren statiegeld van vijf miljoen PET-flesjes aan drie goede doelen

Bio Vakantieoord, Stichting Jarige Job en de Plastic Whale Foundation ontvangen ieder €250.000,-

Bio 4

Amsterdam, 11 juli 2023 - Bioscoopketen Pathé kondigt vandaag met trots aan dat haar bezoekers maar liefst vijf miljoen PET-flesjes en blikjes hebben gedoneerd aan drie goede doelen. In totaal is daarmee een bedrag van €750.000,- gedoneerd aan Bio Vakantieoord, Stichting Jarige Job en de Plastic Whale Foundation. Een mooie prestatie, die bijdraagt aan betere afvalscheiding én een positieve impact heeft op mens en milieu. 

Sinds de invoering van statiegeld op PET-flesjes op 1 juli 2021 (en blikjes sinds 1 april 2023) faciliteert Pathé met 240 donatiebakken donaties van statiegeld aan de drie maatschappelijke partners. Met het opgehaalde bedrag van € 750.000,- kan Pathé samen met haar bezoekers helpen het verschil te maken. De drie goede doelen passen bij de ambitie van Pathé om zo min mogelijk impact te hebben op het milieu (Plastic Whale Foundation) en bioscoopbezoek toegankelijk te maken voor iedereen ongeachte leeftijd, inkomen, achtergrond en gezondheid (Bio Vakantieoord en Stichting Jarige Job). 

Pathé werkt ook op andere vlakken samen met de maatschappelijke partners. Zo stamt de samenwerking met Bio Vakantieoord uit 1927, toen Bio Vakantieoord werd opgericht door onder anderen Abraham Tuschinski en de Nederlandse Bioscoopbond. Ook zijn er geregeld All Stars acties voor Bio Vakantieoord en worden Pathé filmvouchers toegevoegd aan de verjaardagsboxen van Stichting Jaribe Job voor de leeftijd 16-18 jaar. 

Reacties van de goede doelen

Frans Wientjes, directeur van Bio Vakantieoord: “Wij zijn trots dat we al 96 jaar gesteund worden door de bioscopen en filmtheaters en dat door de opbrengst van het statiegeld van de petflesjes en blikjes gezinnen met een ernstig gehandicapt kind op het Bio Vakantieoord een onbezorgde vakantie kunnen doorbrengen. Wij zijn Pathé daarom ook bijzonder dankbaar en danken de Pathé bezoekers hartelijk namens het hele Bio Vakantieoord en al haar vakantiegasten!”

Huib Lloyd, directeur en oprichter van Stichting Jarige Job: ”Met de opbrengst van de statiegeld donaties dragen de bioscoopbezoekers van Pathé bij aan feestelijke verjaardagen voor minderbedeelde kinderen. Heel mooi dat er met een klein gebaar zo’n grote impact wordt gemaakt!“

Sarah de Beurs, directeur Plastic Whale Foundation: “Wij zetten ons elke dag in om zo veel mogelijk kinderen op een positieve en actieve manier te betrekken bij oplossingen voor de plastic soep en met hen in actie te komen voor plasticvrij land en water. Dankzij de geweldige support en donatie van de bezoekers van Pathé hebben de afgelopen 1,5 jaar bijna 5.000 kinderen aan onze lesprogramma’s en clean-ups mee kunnen doen! Hier zijn wij ongelooflijk trots op en dankbaar voor.”

Donaties zullen komend jaar nog verder stijgen

Ook het komende jaar zullen de donaties van de PET-flesjes en blikjes worden geschonken aan Bio Vakantieoord, Stichting Jarige Job en Plastic Whale Foundation. Bezoekers kunnen uiteraard ook altijd hun gekochte flesjes en blikjes mee naar huis nemen en deze later inleveren bij een innamepunt zoals een supermarkt, zodat zij op die manier het betaalde statiegeld zelf ontvangen. 

Pathé onderneemt nog veel meer activiteiten om de impact op het milieu te verminderen. Lees meer hierover op pathe.nl/mvo

jarigejob2 plasticwhale2

Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Zij hadden als doel om de wonderlijke wereld van film te delen met zoveel mogelijk mensen. Pathé heeft in Nederland 30 locaties, 253 zalen en 1.900 medewerkers, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski. Pathé is daarmee marktleider en biedt de meest ultieme bioscoopervaring voor iedereen. Door het brede filmaanbod, livestreams van o.a. opera, sport en gaming, de nieuwste technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema en ScreenX, en business events, creëert Pathé bijzondere en onvergetelijke bioscoopverhalen voor families, vrienden en prille liefdes.

« Terug naar het nieuwsoverzicht

IBAN: NL93 INGB 0000 0060 09