Nederlands allereerste volledig adaptieve gameroom voor kinderen met een handicap nu officieel geopend

BIO Vakantie Oord e-sports competitie _ Joost en Noa(1).jpgTuesday 22 March 2022

Het Bio Vakantieoord en bekende gaming-YouTuber Joost Bouhof hebben op zondag 13 maart de allereerste volledig adaptieve gameroom voor kinderen met een (meervoudige) handicap in Nederland geopend. De gloednieuwe gameroom bevindt zich op het vakantiepark van Bio Vakantieoord en werd tijdens een speciale gamemiddag geopend in de aanwezigheid van tien kinderen. Hiermee willen we gamen zo toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen. De aangepaste Game Room is vanaf nu permanent beschikbaar voor alle bezoekers van het vakantiepark.

Een unieke belevenis
Tijdens de opening konden de aanwezige kinderen voor het eerst gebruik maken van alles dat de volledig aangepaste ruimte te bieden heeft. Aan het begin van de middag werden de speciale adaptieve controllers per kind afgesteld, zodat iedereen een optimale game-ervaring zou hebben. Het was een unieke belevenis voor de kinderen, omdat zij met standaardcontrollers vaak niet goed overweg kunnen en daarom veel games niet kunnen spelen. Naast game-activiteiten waren er ook voorlichtingen voor de ouders van de kinderen over verantwoord en aangepast gamen. De dag werd afgesloten met een real-life potje Mario Kart om ervoor te zorgen dat er voldoende afwisseling was in online en offline activiteiten. 

Een innovatieve toevoeging aan het vakantiepark
Gamen is razend populair onder jongeren, maar niet altijd even toegankelijk voor zij die een handicap hebben. Middels de permanente gameroom hoopt het Bio Vakantieoord deze kinderen te helpen mee te draaien in de gamewereld, maar ook in de echte wereld. Frans Wientjes, Directeur van Stichting Bio is ontzettend verheugd met de komst van deze innovatieve toevoeging aan het vakantiepark: “Het is voor ons belangrijk dat ook kinderen met een (meervoudige) handicap een normaal leven kunnen leiden. Deze gameroom past perfect bij die visie. Het kunnen meespelen met niet-gehandicapte vrienden biedt niet alleen veel mogelijkheden op sociaal vlak, maar geeft deze kinderen ook de kans om iets te ervaren wat voor anderen vanzelfsprekend is”.

Ambassadeur Joost Bouhof
Joost Bouhof, bekend van zijn populaire YouTube-kanaal JoostSpeeltSpellen, coacht de kinderen zodat zij nog beter leren spelen. Hij is ontzettend trots: “Je ziet de kinderen helemaal glunderen als ze erachter komen dat ze net zo goed kunnen spelen als hun broertje of zusje die geen handicap heeft!”. Joost wordt gesteund door Ties Klok van het Tech Advies Team binnen Klimmendaal. Ties is specialist op het gebied van aangepast gamen: “Gamen is tegenwoordig een steeds groter wordend onderdeel van vrijetijdsbesteding. Het is mooi om te zien dat technologische ontwikkelingen ervoor zorgen dat een lichamelijke beperking niet langer de beperkende factor is op game-gebied”.

De gameroom is permanent aanwezig bij het Bio Vakantieoord en wordt mede mogelijk gemaakt door: De VriendenLoterij, Microsoft, Logitech, Samsung, Coolermaster, Monday Night Racing Club, ZIVA Events, Klimmendaal Revalidatiespecialisten, Vertigo 6 en natuurlijk de vrijwilligers van het Bio Vakantieoord. 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

IBAN: NL93 INGB 0000 0060 09