Dagbesteding Elver aan de slag bij het Bio Vakantieoord

Elver en Bio Vakantieoord beklinken de samenwerking.jpgTuesday 15 September 2020

Vanaf 1 oktober gaan de deelnemers van dagbestedingsgroep Topgroen van Elver aan de slag bij het Bio Vakantieoord. Hét aangepaste vakantiepark in Nederland waar gezinnen met een gehandicapt kind samen vakantie kunnen vieren. De deelnemers van Topgroen gaan helpen bij het tuinonderhoud, de verzorging van de dieren op de kinderboerderij en ze bouwen er binnenkort een bloemenkas.

Jarenlang zaten de deelnemers van Topgroen op hun trouwe en vaste plek aan de Bakenbergseweg in Arnhem. Vanwege nieuwbouwplannen moeten zij nu uitwijken naar een andere locatie. Regiomanager Ric: “Voor onze deelnemers is het heel belangrijk dat zoveel mogelijk hetzelfde blijft. Een belangrijke voorwaarde voor de nieuwe locatie is dan ook dat onze deelnemers dezelfde werkzaamheden mogen uitvoeren als voorheen. Het was een lastige zoektocht. Gelukkig werden we getipt om eens te kijken bij het Bio Vakantieoord. Onze deelnemers krijgen hier de ruimte om hun reguliere werkzaamheden voort te zetten. Zelfs onze hangbuikzwijntjes kunnen meeverhuizen!”

Hulp gebruiken

Op haar beurt is het Bio Vakantieoord blij met de komst van Topgroen. Bedrijfsleider Maureen: “We werken dagelijks met gehandicapten en vinden het belangrijk dat iedereen bij ons kan meedoen. Topgroen past goed bij het Bio Vakantieoord. Wij hebben bijna 20 hectare grond om te onderhouden en onze Groendienst kan daar best wat hulp bij gebruiken.”

Aan de slag

Zowel de begeleiders als deelnemers hebben zin om te starten bij het Bio Vakantieoord. Begeleidster Jeanet: “Wij hebben er zin in! Het is een super mooie locatie. Het Bio Vakantieoord is ontzettend gastvrij. In verband met de corona kunnen we nog niet volledig starten. Gelukkig konden onze twee varkentjes, vier geiten en vier konijnen al wel verhuizen. In goed overleg met de twee medewerkers van de groendienst starten we eerst met diverse tuinwerkzaamheden.”

« Terug naar het nieuwsoverzicht

IBAN: NL93 INGB 0000 0060 09