Voorwaarden

Voor wie is het Bio Vakantieoord

Criteria voor verblijf bij Bio Vakantieoord

Basiscriteria voor verblijf op het Bio Vakantieoord:

  • Gezin met minimaal 1 kind met een handicap;
  • Tijdens schoolvakanties hebben gezinnen met jonge (schoolgaande) kinderen voorrang op een boeking;
  • Buiten de schoolvakanties zijn alle gasten met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking welkom.

Het Bio Vakantieoord is hét vakantiepark in Nederland voor gezinnen met een gehandicapt kind. Onze medewerkers zetten zich vol enthousiasme in voor een fijne, onbezorgde en betaalbare vakantie voor alle gasten waarbij zoveel mogelijk maatwerk wordt geboden. Wij bieden aangepaste bungalows die van alle benodigde hulpmiddelen zijn voorzien. Ons gehele park, inclusief het zwembad, de manege, de bioscoop, de kinderboerderij en het speelpark, is volledig toegespitst op mensen met een handicap. 

Verstandelijke, lichamelijke of ‘onzichtbare’ handicap
Het Bio Vakantieoord is primair bedoeld voor gezinnen met een kind (of kinderen) met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, hun ouders en broertjes en zusjes. Ook gezinnen met kinderen met een ‘onzichtbare’ handicap, zoals autisme, zijn bij ons van harte welkom. Door hun beperking kunnen zij vaak geen gebruikmaken van een regulier vakantiepark.  

Leeftijden
Tijdens schoolvakanties hanteert het Bio Vakantieoord voor verhuur een leeftijdsgrens van 25 jaar van het kind met de beperking, maar weet ook dat zijn/haar kalenderleeftijd niet altijd leidend is. Maatwerk is altijd het uitgangspunt. In de schoolvakanties bieden wij met hulp van een animatieteam ontspannende activiteiten aan, volledig afgestemd op het kind met een handicap en hun broertjes en zusjes. Buiten de schoolvakanties zijn gasten met een handicap en hun gezin en/of begeleiders van alle leeftijden welkom op ons park - op basis van beschikbaarheid.

Directie heeft eindbeslissing over verhuur
Indien er sprake is van twijfel over de beperking van een persoon binnen het gezin of de groep waarvoor een vakantie wordt gereserveerd, behoudt de directie zich het recht voor om zelf een besluit te nemen een vakantiebungalow wel of niet te verhuren. Wij willen namelijk voorkomen dat wij hen die een vakantie met aanpassingen en hulpmiddelen heel hard nodig hebben, moeten teleurstellen wegens geen beschikbare vakantiebungalows. 


IBAN: NL93 INGB 0000 0060 09