Onze missie en visie

Onze missie en visie

Waarom we doen wat we doen

Al meer dan 90 jaar lang draagt het bio Vakantieoord zorg voor het kind dat met beperkingen door het leven gaat. Bio weet hoe belangrijk het is voor dit kind, zijn ouders, broertjes en zusjes, om ontspanning te vinden. Ontspanning buiten hun zeer kleine leefwereld. Ontspanning op een plek waar de handicap even niet leidend is en waar het in gezinsverband onbezonnen kan genieten van de buitenlucht, een comfortabele natuurlijke omgeving en activiteiten die vrolijkheid, gezelligheid en verbinding brengen. 

Bio ziet dit kind er graag op uit gaan. Laat het ontdekken dat er meer is dan de bekende muren om hem heen. Bio wil dat het veilig en onbezonnen buiten kan spelen, dat het met een gezonde blos op de wangen plezier maakt. Sámen met zijn ouders, broertjes en zusjes.

Bio startte zijn missie in 1927 met het helpen aansterken van 'bleekneusjes' uit de stad. Daarna zette het zich in voor poliopatiëntjes om te revalideren. Vanaf eind jaren negentig biedt Bio vakanties en ontspanning aan een nieuwe doelgroep: gezinnen met een meervoudig gehandicapt kind. 

Hoe we het doen

Een periode erop uitgaan is voor deze gezinnen zeer complex. Ze zijn immers altijd afhankelijk van de juiste zorg, hulpmiddelen en een aangepaste omgeving die ook nog extra kosten met zich meebrengen. Met hulp van vele donateurs en enthousiaste vrijwilligers maakt ons vaste professionele en servicegerichte team een complete vakantie mogelijk voor gezinnen met een gehandicapt kind. Ons ruim opgezette park in het bos heeft vakantiebungalows die van alle hulpmiddelen zijn voorzien. Wij onderscheiden ons in faciliteiten als een aangepast zwembad, een voor de doelgroep toegespitste manege met professionele begeleiding, een bioscoop en vele extra activiteiten. Het Bio Vakantieoord is veilig en letterlijk en figuurlijk drempelloos. 

Wat we doen

Het Bio Vakantieoord verhuurt ruime vakantiebungalows aan ouders met een (meervoudig) gehandicapt kind en aan instellingen die de intensieve zorg voor het kind van ouders overnemen. Als dit wenselijk is, leveren we daarbij maatwerk in zorg. Bio biedt als enige vakantiepark in Nederland toegespitste voorzieningen, faciliteiten en activiteiten voor gezinnen met kinderen met complexe handicaps. Wij maken een betaalbare, fijne en vrolijke vakantie voor hen mogelijk.

Visie

Onze ambitie is om het beste vakantiepark in Europa te zijn voor kinderen die intensieve hulp behoeven - en hun gezinnen. Aan alle wensen van onze gasten willen wij kunnen voldoen. Bio streeft ernaar dat gasten hun verblijf op het Bio Vakantieoord bestempelen als een droomvakantie. Om meer gezinnen te kunnen laten genieten van ons vakantiepark wil Bio in de toekomst meer en vaker vakantiebungalows verhuren. Daarmee hoopt het minder afhankelijk te worden van donaties.

Stichting Bio wil betekenisvol zijn in de maatschappij, én voor zijn gasten, vrijwilligers, medewerkers en donateurs.

Wij zijn trots op ons werk!

BioVision 2023 met verhalen van zowel bestuursleden, ambassadeurs, medewerkers, vrijwilligers en vakantiegasten.

BioVision 2023 is een uitgave van Stichting Bio Kinderrevalidatie. Productie Vision Custom Publishing | Lorenzo Ledel. Redactie Afke Pricker-OverdiepDruk Damen Drukkers, Werkendam. Uit deze uitgave mag natuurlijk altijd iets overgenomen worden en/of op social media geplaatst worden, maar graag na overleg en met bronvermelding. Hiervoor kunt u contact opnemen met de afdeling communicatie Bio Vakantieoord door een email te sturen naar monic@biovakantieoord.nl of via mobiel 06-57402888


IBAN: NL93 INGB 0000 0060 09