Bio Soirée 2024 benefietavond voor Bio Vakantieoord

Website Johan-Jannet-Frans Bio Vakantieoord.jpgvrijdag 26 april 2024 12:42

Beste vrienden van Bio Vakantieoord,

Met warme woorden en een dankbaar hart willen we terugblikken op de buitengewone avond die we mochten beleven tijdens het Bio Soirée op vrijdag 19 april. Deze avond, mogelijk gemaakt door de genereuze steun van velen en onder bezielende leiding van Jannet van Zadelhoff-Hortulanus, heeft niet alleen fondsen opgehaald voor ons geliefde Bio Vakantieoord, maar heeft ook een diepgaande impact gehad op ons allemaal.

Het Koninklijk Theater Tuschinski van Pathé, onder de bevlogen leiding van David Hanemaayer opende haar deuren voor ons, en we werden overweldigd door een betoverende filmset locatie, speciaal voor deze avond ingericht. Onze diepe dank gaat uit naar alle betrokkenen die hebben bijgedragen aan deze magische transformatie.

De avond werd verrijkt door de aanwezigheid van bekende gasten, die belangeloos hun talenten ten dienste stelden van ons goede doel. Onder leiding van de Bio Big Band, werden de gasten getrakteerd op optredens die ons hart verwarmden en onze ziel raakten. Het diner, bereid door vier voortreffelijke sterren chefs, was een culinair hoogstandje.

Speciale dank gaat uit naar het Dispuutgezelschap Idéfix uit Amsterdam, onze Young Ambassadors, deze 50 dames zorgden met toewijding en charme voor een vlekkeloze bediening en vormden daarmee een onmisbare schakel in het succes van de avond.

René Mioch, een ware legende in de Nederlandse filmwereld, leidde ons door de avond met zijn onmiskenbare flair en professionaliteit, waardoor elk moment werd omgeven door een sfeer van verwondering en betrokkenheid.

Jop Ubbens, een van Nederlands bekendste veilingmeesters stond garant voor een mooie veilingopbrengst.

Maar laten we vooral stilstaan bij de vier bijzondere momenten die de avond extra glans gaven. Allereerst het ontroerende eerbetoon aan de onvergetelijke Max van Praag, een icoon in de Nederlandse filmsector en een warme vriend, bestuurslid en ambassadeur van Bio Vakantieoord. Zijn nalatenschap zal altijd voortleven in onze harten.

De gasten van het Bio Soirée beleefden de première van de kersverse documentaire van de Bio Manege. Een documentaire van 3:20 min. onlangs (22 maart '24) gemaakt door de geweldige crew van Magenta Films, samen met de ruiters, ouders, vrijwilligers en medewerkers van de Bio Manege. De documentaire geeft een prachtig inkijkje in de wereld van ruiters met een handicap die zoveel geluk, liefde en kracht ontlenen aan het paardrijden.

En dan Sanne Vergouwen en Niek Kelders, een prachtig stel dat elkaar heeft gevonden op ons geliefde Bio Vakantieoord. Hun liefdesverhaal, geworteld in de diepe betekenis van ons werk, raakte ons allen diep en herinnerde ons eraan waarom we ons zo hartstochtelijk inzetten voor Bio. Op het grote filmdoek werden foto’s van beiden gezinnen vertoond. Sanne heeft een broer die zwaar gehandicapt is, Martijn. Bij Bio bekend als de ‘onderdirecteur’. Deze titel heeft hij van Frans Wientjes, directeur van Bio Vakantieoord ontvangen. Martijn is bevriend met Luka, die ook gehandicapt is. Haar broer Jarno, nodigde vaak zijn vriend Niek uit om mee te gaan naar Bio. En zo werden Sanne en Niek verliefd op elkaar (het gezin van Sanne en Martijn komt al 17 jaar iedere meivakantie op het Bio Vakantieoord)

En als laatste hield Jannet van Zadelhoff-Hortulanus een krachtige speech over de essentie van het Bio Vakantieoord. Ze benadrukte het belang van vakantie voor gezinnen met gehandicapte kinderen en riep op tot solidariteit: "Het leven is niet fair," zei ze, "maar u kunt het rechtvaardiger maken".

Aan iedereen die heeft bijgedragen aan het succes van het Bio Soirée, of het nu gaat om organisatoren, vrijwilligers (ruim 200), sponsors, gulle gevers of deelnemers, willen we onze oprechte dank betuigen. Zonder jullie inzet, toewijding en genereuze steun zou deze avond niet zijn geworden wat het was: een stralend baken van hoop, liefde en solidariteit.

Namens alle gezinnen die we mogen verwelkomen op ons vakantiepark in Arnhem, willen we jullie bedanken uit de grond van ons hart. Jullie samen maken het mogelijk voor onze vakantiegasten om even te ontsnappen aan de dagelijkse zorgen en te genieten van kostbare momenten van rust, ontspanning en samenzijn.

Met oprechte dankbaarheid,

Frans Wientjes, directeur Bio Vakantieoord en Bio Manege

Chefs met BioBeer ingang Tuschinski

Foto's: Remy Online

« Terug

IBAN: NL93 INGB 0000 0060 09