Help Bio Vakantieoord en maak een verschil met jouw lege flesjes en blikjes

Afbeelding start vandaag.jpgdonderdag 04 april 2024

Handleiding => Van verzamelen tot doneren: 
Statiegeld voor Bio Vakantieoord i.s.m. Statiegeld Nederland
Statiegeld doneren aan Bio Vakantieoord. Ontzettend fijn dat jullie daarvoor hebben gekozen. Want met jullie bijdrage kunnen heel wat kinderen met een handicap plús hun ouders, broertjes en zusjes van een onbezorgde vakantie genieten. Bovendien is het inwisselen van al dat plastic en blik goed voor het milieu.
Jullie organisatie doet volop mee aan deze mooie actie. De volgende handreiking is ervoor bedoeld om het hele proces soepel te laten verlopen: van het inzamelen van de statiegeldproducten tot aan de uiteindelijke overdracht van de opbrengst naar Bio Vakantieoord. De verschillende stappen op een rijtje:

Aanmelden

Allereerste stap is het aanmelden via de website van Statiegeld Nederland. Hierna ontvang je specifieke klant labels (dit duurt circa 1 á 2 weken).  logo Statiegeld Nederland

De eerste set labels bestaat uit:
1.Een groot label dat op de sluitstrip van de zak wordt geplakt. Noodzakelijk onder meer voor een correcte afhandeling van de opbrengsten van jullie inzameling.
2. Twee kleine labels. Bewaar deze goed, hierop staat het unieke zaknummer en is handig voor jullie eigen administratie.
Inzamelen
Dat gebeurt op jullie eigen locatie(s) en kan met meerdere handige hulpmiddelen. Momenteel heeft Statiegeld Nederland alleen de donatiebak (en campagnemateriaal) beschikbaar, deze kunnen kosteloos besteld worden via webshop van Statiegeld Nederland:
De levertijd is circa twee weken.
Maar je kunt natuurlijk ook een grote, aanwezige fles neerzetten om collega’s te inspireren mee te doen aan jullie mooie actie. Als je daarvoor kiest, dan ontvang je van het Bio Vakantieoord een grote petfles (ter beschikking gesteld door Statiegeld Nederland). Bio Vakantieoord zorgt dat de petfles bij jullie komt en het Bio Vakantieoord zal het logo van jullie bedrijf ook op de petfles plakken. Naast de logo’s van Bio Vakantieoord en Statiegeld Nederland.
Oranje petfles voor bedrijf

1e stap op weg naar: Hoe start ik met inzamelen petflessen en blikjes voor Bio Vakantieoord i.s.m. Statiegeld Nederland:

Wegbrengen

Dat moet jezelf regelen. Via jouw leverancier van de dranken bijvoorbeeld (Sligro). Of zelf naar een van de speciale inzamelpunten vervoeren. Klik hier voor een punt bij jullie in de buurt. Vervolgens gaan de flesjes en blikjes naar Statiegeld Nederland. Daar vindt het sorteren van de emballage plaats.
De statiegeldzakken en sluit strips zijn alleen te bestellen via de groothandel.
Kom je er niet uit, neem dan contact op met Bio Vakantieoord: Maureen Doornekamp, email maureen@biovakantieoord.nl T 026 – 483 8201 of Monic Opveld T. 06-57402888 - email monic@biovakantieoord.nl

Uitbetalen

Statiegeld Nederland zorgt voor de financiële afdracht naar het gekozen goede doel, in jullie geval dus Bio Vakantieoord. En daarmee is de cirkel helemaal rond. Uiteraard ontvangen jullie ook een helder overzicht van de opbrengst(en) van jullie actie.
Een week nadat de zak is ingeleverd ontvang je een weekoverzicht, hierin staat hoeveel statiegeld er is opgehaald. Dit zal automatisch gedoneerd worden aan Bio Vakantieoord. In dezelfde week zal er ook een factuur worden verstuurd, hierin staat het borgbedrag wat het innamepunt ontvangt.
De zakken kosten namelijk €1,- per stuk, dit bedrag ontvang je terug wanneer je de zak hebt ingeleverd.

Extra informatie

Natuurlijk staan we klaar als jullie vragen hebben over het proces of andere facetten. Dat kan bij de volgende medewerkers van het Bio Vakantieoord:
Maureen Doornekamp, email maureen@biovakantieoord.nl T 026 – 483 8201 of Monic Opveld T. 06-57402888 - email monic@biovakantieoord.nl
Of neem een kijkje bij https://www.statiegeldnederland.nl/ om aansprekend communicatiemateriaal te downloaden om jullie actie nog beter in de kijker te spelen.
Bij vragen over statiegeld kan je mailen naar info@statiegeldnederland.nl

Bio Vakantieoord vindt het fantastisch dat jullie ons zo’n warm hart toedragen en ons op deze wijze willen gaan steunen! Zo kunnen we nog meer gezinnen met hun gehandicapt kind een onvergetelijke vakantie bezorgen. Dankjewel namens alle medewerkers en vakantiegasten van het Bio Vakantieoord.

 foto Fam. Gertsen

« Terug naar het nieuwsoverzicht

IBAN: NL93 INGB 0000 0060 09