Remeha B.V.'s grote betrokkenheid bij Bio Vakantieoord gaat verder dan alleen steun

Foto voor bij artikel - Victor Smeets.jpgvrijdag 02 februari 2024

Remeha B.V.'s grote betrokkenheid bij Bio Vakantieoord gaat verder dan alleen steun en daarvoor gingen we in gesprek met Victor Smeets, Manager Groothandel van Remeha B.V.

𝗗𝘂𝘂𝗿𝘇𝗮𝗮𝗺𝗵𝗲𝗶𝗱 𝗮𝗹𝘀 𝗵𝗮𝗻𝗱𝗲𝗹𝘀𝗺𝗲𝗿𝗸

𝗩𝗶𝗰𝘁𝗼𝗿 𝗦𝗺𝗲𝗲𝘁𝘀: ‘𝗘𝗻𝘁𝗵𝗼𝘂𝘀𝗶𝗮𝘀𝗺𝗲 𝗲𝗻 𝗽𝗮𝘀𝘀𝗶𝗲. 𝗘𝗻 𝗱𝗮𝘁 𝗯𝗲𝗴𝗶𝗻𝘁 𝗮𝗹 𝗯𝗶𝗷 𝗱𝗲 𝗿𝗲𝗰𝗲𝗽𝘁𝗶𝗲, 𝗺𝗲𝗿𝗸𝘁𝗲 𝗶𝗸. 𝗗𝗲 𝗺𝗲𝗱𝗲𝘄𝗲𝗿𝗸𝗲𝗿𝘀 𝗺𝗮𝗸𝗲𝗻 𝗲𝗹𝗸𝗲 𝗱𝗮𝗴 𝗱𝗲 𝗯𝗲𝗹𝗼𝗳𝘁𝗲 𝘃𝗮𝗻 𝗕𝗶𝗼 𝗩𝗮𝗸𝗮𝗻𝘁𝗶𝗲𝗼𝗼𝗿𝗱 𝘄𝗮𝗮𝗿: 𝗸𝗶𝗻𝗱𝗲𝗿𝗲𝗻 𝗲𝗲𝗻 𝗴𝗲𝘄𝗲𝗹𝗱𝗶𝗴𝗲 𝘃𝗮𝗸𝗮𝗻𝘁𝗶𝗲 𝗯𝗲𝘇𝗼𝗿𝗴𝗲𝗻’.

Manager Groothandel Victor Smeets van Remeha B.V. uit Apeldoorn is echt onder de indruk van Bio. En ook collega’s en directie vinden het knap dat het Bio Vakantieoord erin slaagt om kinderen met een beperking en hun gezin een onvergetelijke tijd te bieden op het vakantiepark. Al bijna honderd jaar, zonder enige subsidie van de overheid. Daarom steekt iedereen van Remeha graag een helpende hand toe, verzekert Victor Smeets.

Een aantal jaren geleden was ik bij Bio. Voor een privébezoek. Toen gebeurde iets verrassends. Koos Overweel, coördinator technische dienst bij het Bio Vakantieoord en de Bio Manege, nam me mee naar bungalow Sleeping Beauty. Wat bleek: de verwarmingsketel vertoonde kuren.

Mijn eerste reactie was: ‘Maar dat is er een van ons!’ Ik heb meteen de directie van Remeha ingeseind. Een dag later draaide de ketel weer als een zonnetje. Daarna hebben we ook de rest van het vakantiepark geïnspecteerd.

𝗥𝗲𝘀𝘂𝗹𝘁𝗮𝗮𝘁:

  • het zwembad bij de verbouwing voorzien van nieuwe ketels
  • en onlangs hebben we ook twee andere vakantiebungalows uitgerust met speciale regelaars die op afstand bediend kunnen worden. Hierdoor kan Koos de warmte in de bungalows nauwkeurig instellen, wat aanzienlijk bijdraagt aan de optimalisatie van de energierekening voor Bio.

Wat aanvankelijk als een toevalstreffer begon, heeft geleid tot een nog hechtere samenwerking met Bio.

𝗗𝘂𝘂𝗿𝘇𝗮𝗺𝗲 𝗲𝗻𝗲𝗿𝗴𝗶𝗲𝗼𝗽𝗹𝗼𝘀𝘀𝗶𝗻𝗴𝗲𝗻 𝗲𝗻 𝗱𝘂𝘂𝗿𝘇𝗮𝗺𝗲 𝗿𝗲𝗹𝗮𝘁𝗶𝗲𝘀

Ook Remeha bestaat al bijna een eeuw. En sinds 1935 zorgt de onderneming ervoor dat heel wat huishoudens in Nederland er warmpjes bijzitten. Vandaag de dag zo’n twee miljoen. In 2023 opende deze marktleider in ons land op het gebied van warmtepompen en cv-ketels, officieel haar nieuwste warmtepompfabriek in Apeldoorn. Demissionair ministers Hugo de Jonge (Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening) en Rob Jetten (Klimaat en Energie) waren bij de opening aanwezig. Ook op andere terreinen loopt Remeha voorop volgens Victor Smeets:

‘We experimenteren met groene waterstof: zeg maar een duurzame energiedrager van de toekomst. Verder werken we met netbeheerders en andere bedrijven aan de noodzakelijke energie-transitie. En we investeren veel energie in het opleiden van installatietechnici om alle vernieuwingen te kunnen toepassen. Misschien gaan we wel een eigen opleiding aanbieden.’

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen zit in de genen van Remeha vindt Victor Smeets. Op het gebied van duurzaamheid, investeren in opleidingen én door het steunen van goede doelen. Er lopen genoeg medewerkers bij het bedrijf rond die de goede voorzetten geven. Tot en met het plaatsen van een reclamebordje bij de lokale sportclub. Ook de acties bij het Bio Vakantieoord krijgen een vervolg. Met een pilot om het park te verduurzamen, legt Victor Smeets uit:

‘Dat is best een puzzel. Zo’n rijksmonument kun je niet zomaar even verbouwen. Zonnepanelen op het dak van de bungalows bijvoorbeeld zijn taboe. Daarom gaan we na of onze warmtepompen een bijdrage kunnen leveren aan besparingen en duurzaamheid. Zodat het Bio Vakantieoord ook in de toekomst haar mooie belofte kan waarmaken’.

𝗥𝗲𝗺𝗲𝗵𝗮𝗕.𝗩.

  • Aanbieder van comfort oplossingen voor een beter binnenklimaat
  • Hybride warmtepompen | CV-Ketels | Waterstoftoepassingen
  • 700 medewerkers | ruim 400 miljoen euro omzet
  • Productie in Nederland
  • Partner van Europese speler: BDR Therma Group

« Terug naar het nieuwsoverzicht

IBAN: NL93 INGB 0000 0060 09