Stichting Edwin Bouw Fonds opening nieuwe spel-en speelfaciliteiten Bio Vakantieoord

Stichting Edwin Bouw Fonds + Frans Wientjes.jpgdonderdag 15 juni 2023

Stichting Edwin Bouw Fonds opent nieuwe spel- en speelfaciliteiten Bio Vakantieoord.
Met je rolstoel de boomhut in. Een spannende onderwaterwereld. Maar ook een klimmuur en boomhut, beide toegankelijk voor kinderen in een rolstoel. Een kleine greep uit de spiksplinternieuwe topattracties bij Bio Vakantieoord, waar inclusiviteit de gewoonste zaak van de wereld is. Op dinsdag 13 juni 2023 verrichte Stichting Edwin Bouw Fonds de officiële opening van al dit nieuws.
Bio Vakantieoord ontvangt in de herfst van 2022 een uitnodiging om een projectvoorstel bij de Van Landschot Charity Desk te presenteren: tijdens een tender waaraan meer goede doelen meedoen. Bio laat zich inspireren door een aantal kinderen die het park wel vaker bezoeken. Hun enthousiasme en input vertaalt zich in een gedurfd plan en aansprekend filmpje. De geheime opdrachtgever van de pitch is onder de indruk, kiest voor Bio en financiert het hele project. Het blijkt de Stichting Edwin Bouw Fonds te zijn.
Directeur Frans Wientjes van Bio Vakantieoord is uiteraard in zijn nopjes met alle nieuwe spel- en speelfaciliteiten. En hoewel deze topattracties niet zouden misstaan in een professioneel pretpark, spreekt hij liever van ontmoetingsplekken voor jong en oud:
‘Dat sociale aspect scoort ook hoog bij ouders. Elkaar ontmoeten, ervaringen uitwisselen, terwijl je kind intussen lekker bezig is. Daarvoor lenen deze faciliteiten zich prima. Ander voordeel: je hoeft niet meer het park af, er valt genoeg te beleven. Op allerlei plekken, verspreid over het terrein. Dat scheelt niet alleen een hoop gedoe met het regelen van uitstapjes en vervoer, maar is wel zo veilig.’
Bio Vakantieoord ligt midden in de bossen bij Arnhem en telt inmiddels 21 ruime vakantiebungalows, 6 luxe glampingtenten en een groot aantal spel- en speelfaciliteiten. Het aangepaste zwembad met de nieuwe beweegbare vloer, de moderne bioscoop en de populaire game room kennen de gasten al. Maar met de talloze nieuwe opties is het plaatje compleet. Alle gasten - met of zonder handicap - kunnen gebruikmaken van de voorzieningen. Daarom is het vakantiepark zo geschikt voor de hele familie: broertjes, zusjes, (groot)ouders. Verder vinden ook zorggroepen de weg naar Bio.
Nieuwe spel- en speelfaciliteiten:
Midget Golf bij entree van Bio * DJ-tafel Fono op buitenterrein * Rolstoel trampoline en twee klimtoestellen * Nieuwe Living Surface * Yalp Memo met grote buitenpionnen * Rolstoel toegankelijke boomhut * Avontuurlijke onderwaterwereld in oude Muziekkelder van het Ketelhuis * Nieuwe Yalp Sona Boog *
Onze grote dank gaat uit naar Stichting Edwin Bouw Fonds, dankzij hen hebben we deze spel- en speelactiviteiten kunnen realiseren. Dank ook aan onze vakantiegasten voor hun geduld!
En natuurlijk gaat onze grote dank uit naar de familie De Jager-Meijer, Wendy, Maaike, Maud, Yfke, Jetta, Rodin en de jongste van het stel Kaeden.
Jullie waren fantastisch👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻
Aanrader: de vlog van Maud via Vimeo i.s.m. Vertigo6/ Vortex https://vimeo.com/835430341?share=copy
Boomhut DJ-tafel Fono
In de stuurhut onderwaterwereld Yalp sona boog
onderwaterwereld overzicht Yalp memo
Rolstoel trampoline Hoekveld Installaties- Midget golf

« Terug naar het nieuwsoverzicht

IBAN: NL93 INGB 0000 0060 09