PERSBERICHT: Bio 96 jaar: ‘We geven kinderen hun vrijheid terug’

Bio 96 jaar video- frame.jpgdinsdag 21 maart 2023

Onbeperkt zichzelf zijn. Zodat jongens en meisjes met een handicap ook onbezorgd vakantie kunnen vieren. Met hun ouders, broertjes en zusjes. Dat is onze missie en daar doen we alles voor.

Al bijna honderd jaar. Samen met trouwe én nieuwe sponsoren.

Directeur Frans Wientjes van Bio Vakantieoord hamert er nog maar eens op: ook kinderen met een (meervoudige) handicap hebben recht op vakantie. Alleen kunnen ze daarvoor eigenlijk nergens in Nederland (en de rest van de wereld) terecht. Maar wél bij Bio Vakantieoord, op de Veluwe, vlakbij Arnhem. ‘Er staan nu drie keer zoveel volledig aangepaste verhuuropties als negen jaar geleden. Bovendien weten gasten ons steeds beter te vinden. Prima, want als Bio de 100ste verjaardag viert, dan staan hier 33 vakantiehuizen. Daarmee sluiten we aan op de wens van deze doelgroep: meer aangepaste vakantieplekken in Nederland. Als wij met onze honderd jaar ervaring iets kunnen betekenen voor andere organisatie die daaraan willen bijdragen, dan is een telefoontje naar mij voldoende.’

Toegankelijke luxe

Het park ligt midden in de bossen en telt inmiddels 21 ruime vakantiebungalows, 6 luxe glampingtenten, een aangepast zwembad, een bioscoop en een moderne game room. Er verrijzen ook nieuwe spel- en speelattracties, zoals een spannende onderwaterwereld, een klimmuur en een boomhut. Grootste voordeel van het park: inclusiviteit is er al heel gewoon. Elke gast kan gebruikmaken van de voorzieningen, of je nu wel of geen handicap hebt. Daarom is het vakantiepark geschikt voor de hele familie: broertjes, zusjes en (groot)ouders. Maar ook zorggroepen vinden de weg naar Bio. 

Trouwe sponsoren

Bio Vakantieoord krijgt geen subsidie van de overheid. Toch slaagt het vakantiepark er nog steeds in om de toegangsprijzen overzichtelijk te houden: ouders van een gehandicapt kind hebben het al zo zwaar. Trouwe sponsoren en donateurs onderstrepen dat met (grote) bedragen, die ook naar de Bio Manege vloeien. Daar kunnen kinderen met een handicap paardrijden, dankzij allerlei aanpassingen, speciaal geselecteerde paarden, goed opgeleide instructeurs en vrijwilligers. Sommige ruiters en amazones komen er hun hele leven al. Voor hun plezier en omdat deze vorm van paardrijden pure therapie is. 

Betrokken branche

De gebroeders Tuschinski (van de gelijknamige Amsterdamse bioscoop) staan in 1927 aan de wieg van Bio Vakantieoord. Op 21 maart in dat jaar opent de Nederlandse Bioscoopbond in Bergen aan Zee een herstellingsoord voor ‘Stadse bleekneusjes’: Bio Vakantieoord. In de jaren vijftig verhuist Bio naar de huidige locatie en opent het de deuren voor kinderen met een handicap. Na al die jaren staat de bioscoopbranche nog steeds pal achter ‘haar’ vakantieoord. Met raad en daad en financiële steun. Nieuwste actie: de opbrengst van de statiegeldflesjes in de filmzalen gaat helemaal naar Bio.

Einde Persbericht ---------------------------------------------------------------------------------------    

Noot voor de redactie:

Directeur Frans Wientjes ontvangt u graag op het Bio Vakantieoord. Neem gerust contact met hem op via: frans@biovakantieoord.nl

Voor vragen kunt u ook terecht bij Monic Opveld, afdeling communicatie-marketing-social media Bio Vakantieoord. Bereikbaar via: monic@biovakantieoord.nl | mobiel +31 657402888

📸Beeld uit de Bio commercial https://lnkd.in/gvFMbwdc die op 29 december 2022 in première ging. Dankjewel Familie Gertsen.

FOR APPROVAL-0822 Outdoor Billboard 3,5x2,5mt

BIO_96JAAR-logo

« Terug naar het nieuwsoverzicht

IBAN: NL93 INGB 0000 0060 09