Even voorstellen: Joost Bouhouf, ambassadeur Bio Vakantieoord

Joost Bouhof Ambassadeur Bio Vakantieoord  26-1-'23.jpgdonderdag 26 januari 2023

Bio Ambassadeur Joost Bouhof:

'Elk kind kan gamen'.

‘Bio en ik hadden al een band. Maar toen ze me vroegen ambassadeur te worden, schrok ik toch een beetje. Tegelijkertijd vond ik het een superleuke uitdaging. Ik ben me toen helemaal gaan verdiepen in deze geweldige organisatie en zei al snel: “Ja: ik wil.” Want het is niet alleen een heel goed doel, veel bezoekertjes kennen mij en mijn video’s. Voor hen doe ik graag iets terug.
Bovendien vinden ze het leuk om mij in het echt te zien. Dat vertellen ze ook gewoon als ik er ben. Soms totaal onverwachts. Een meisje in een rolstoel laat de hele dag niets merken. En opeens hoor ik een computerstem: “Ha Joost. Mag ik met jou op de foto? Dan wordt mijn zus stinkend jaloers.” Ah, dacht ik: zo communiceer jij met de rest van de wereld. Die schat was echt super enthousiast.
Elk kind heeft recht om te gamen. Die boodschap ga ik nog steviger uitdragen als ambassadeur van Bio. Ik heb ook met veel plezier meegedacht en geholpen bij het inrichten van de gaming room bij Bio. Elk kind kan hier uit de voeten. Hoe geweldig is het te zien, dat een kind voor het eerst in het leven de game ‘Rocket Leaque’ - zeg maar voetbal met auto’s – kan spelen. Met haar kin. Daar doe ik het voor. Daar word ik blij van.’

BIOgrafie

Joost Bouhof heeft al tien jaar een eigen gamekanaal op YouTube, met honderdduizenden abonnees. Inmiddels kun je hem volgen op meerdere kanalen. Hij publiceert ook game video’s en produceert gaming livestreams op het Twitch kanaal ‘Joost’ (https://lnkd.in/eH_uzEVt). Verder was hij op Podcast gebied actief, met onder meer ‘De Zolderkamer’, waarin hij wekelijks bekende collega YouTubers en andere BN'ers ontving. Televisieprogramma’s, zoals het Jeugdjournaal en Waku Waku, voeren Joost vaak op als game-expert. En een tijd terug gebruikte hij Bio Vakantieoord en de Bio Manege als filmlocatie voor ‘Goat Simulator 3 game’.

Bio Game Room

Op 13 maart 2022 is op het Bio Vakantieoord de eerste aangepaste game room van Nederland geopend. Kinderen met een handicap kunnen er onbeperkt (samen) spelen dankzij adaptieve controllers, aangepaste instellingen in de games en hoog-laag tafels.
Opening Game-room Bio Joost Bouhof 13 maart 2022

« Terug naar het nieuwsoverzicht

IBAN: NL93 INGB 0000 0060 09