Bio Vakantieoord maakt gamen toegankelijk voor kinderen met een handicap

Gamen is razend populair onder jongeren, maar niet altijd toegankelijk als je een handicap hebt. Met de oprichting van het Bio Vakantieoord Esportsteam willen we de online wereld openen voor deze kinderen. Directeur Frans Wientjes zegt erover: “Met de juiste aanpassingen en begeleiding hopen dat we het leven kinderen met een handicap kunnen verrijken met veel speelplezier en nieuwe succeservaringen. En wie weet ontstaan er onder de deelnemende kinderen wel vriendschappen voor het leven!”

Speelmiddagen

Op ons park richten we een adaptieve gameroom in en gaan trainingsmiddagen organiseren om de kinderen te helpen met hun vaardigheden. Onze nieuwste ambassadeur en bekende gaming You-Tuber Joost Bouhof gaat het team coachen. Hij wordt gesteund door Alexander Nathan. Alexander is de oprichter van Permastunned Gaming, een internationaal esports-team voor mensen met een handicap. Onze ambassadeur en Paralympisch Alpineskiër Niels de Langen coacht de kinderen op het gebied van doorzettingsvermogen en topsportmentaliteit. Heeft hij een website deze toevoegen?

Aangepast gamen

Op 28 november ontvingen Joost Bouhof en Niels de Langen de vijftienjarige tweeling Milan en Ilya op het Bio Vakantieoord. Milan en Ilya speelden voor het eerst Rocket League met een zogenaamde adaptive controller. De adaptive controller van Microsoft en Logitech is een samengestelde hub voor apparaten die games toegankelijker maken en is met name bedoeld om te voldoen aan de behoeften van gamers met beperkte mobiliteit. Joost Bouhof is blij om te zien dat dit ze goed afging: “Beide jongens hadden het zo ongelooflijk naar hun zin! Het was geweldig om hun enthousiasme te zien. Toen ik ze vroeg of het nu makkelijker was dan met een normale controller kreeg ik een volmondig JA!”.

« Terug

IBAN: NL93 INGB 0000 0060 09