Ik wilde na mijn pensioen iets goeds doen. Niet thuiszitten

Kemal Özmay is de tovenaar van het Bio Vakantieoord. Alles wat hij aanpakt verandert in iets moois. Zijn laatste project is het bouwen van een nieuwe fietsenstalling voor alle mountainbikes, elektrische fietsen en skelters. Dat zijn er al gauw meer dan 30. Drie maanden geleden is Kemal er speciaal voor vanuit Turkije naar Nederland gekomen. Inmiddels is de fietsenstalling bijna klaar. Hij doet het werk geheel vrijwillig.

Kemal is meubelmaker van origine en had een bedrijf in de interieurbouw. Na zijn pensioen wilde hij absoluut niet thuiszitten, dus ging hij op zoek naar vrijwilligerswerk. Al gauw had hij meerdere mogelijkheden, maar na het gesprek bij het Bio Vakantieoord was zijn zoektocht klaar. “Die plek… midden in de bossen, afgelegen en overal groen! Goed doen voor kinderen met een handicap bij een organisatie waar geen overheidssteun aan te pas komt. Dat vond ik geweldig! Ik startte voor twee dagen per week, maar al gauw was ik er wel vijf dagen per week te vinden”. Kemal heeft vele klussen aangepakt: van het maken van tuintafels en banken tot de volledige bouw van de pikeurswoning bij de manege. Ook de rolstoelschommel is van zijn hand. Daarmee hebben al zoveel kinderen door de lucht gezweefd. Dat levert zoveel plezier op!

Drie jaar geleden emigreerde Kemal naar zijn geboortedorp in Turkije. Hij wilde weer bij zijn familie zijn en naar zijn huis gaan. Hij heeft er een fijne werkplaats, waar hij onlangs nog een prieeltje heeft gebouwd voor zijn oom. “In Turkije is het heel normaal dat je elkaar helpt”. En nu is Kemal weer hier, want belofte maakt schuld. Al een aantal jaar geleden wilde Frans de fietsenstalling vernieuwen, maar daar was geen geld voor. Kemal beloofde hem om terug te komen als de financiering en vergunning rond zouden zijn. Inmiddels is hij drie maanden fulltime bezig. Helemaal vrijwillig. Kemal vindt het de gewoonste zaak van de wereld. “Ik vind het geweldig om de fietsenstalling nu te maken. Het geeft me een goed gevoel, dat ik mensen op zo’n manier kan helpen. Sommige mensen geven geld, ik geef mijn werk. Het is voor een héél goed doel.”

« Terug

IBAN: NL93 INGB 0000 0060 09