Bio Vakantieoord start esportsteam voor kinderen met een handicap

controler.JPGdonderdag 04 november 2021

Het Bio Vakantieoord en de populaire gaming YouTuber Joost Bouhof slaan de handen ineen en lanceren een esportsteam voor (meervoudig) gehandicapte kinderen. Speciaal hiervoor creëert het Bio Vakantieoord een adaptieve gameroom. Met deze stap wil het Bio Vakantieoord gaming toegankelijk maken voor hun gasten, maar ook voor alle andere kinderen met een handicap. De gameroom wordt op zondag 14 november gelanceerd tijdens een speciaal evenement met Joost en andere ambassadeurs van het Bio Vakantieoord.

Unieke gameroom

De adaptieve gameroom wordt gebouwd op het terrein van het Bio Vakantieoord en uitgerust met de adaptieve gamecontrollers van Logitech en Microsoft. In de ruimte zijn alle faciliteiten aanwezig die het esportsteam nodig heeft om samen tot een goed resultaat te komen. Joost Bouhof is trots dat hij deze kans krijgt van het Bio Vakantieoord: “Als ambassadeur van het Bio Vakantieoord en fanatiek gamer vind ik het ontzettend goed om gaming voor iedereen toegankelijker te maken, zodat ook kinderen met een handicap kunnen meespelen.”

Esports voor iedereen toegankelijk

Stichting Bio zet zich al ruim 90 jaar in voor kwetsbare kinderen. Met de komst van het esportsteam en de bijbehorende gameroom wordt de volgende stap gezet. Directeur Frans Wientjes van het Bio Vakantieoord  is erg verheugd met het initiatief: “Gaming is vandaag de dag ontzettend populair en met de juiste hulpmiddelen kunnen echt alle kinderen meedoen. Op het scherm is hun handicap niet aanwezig. Dat doet heel veel voor kinderen die dag in dag uit met een beperking te maken hebben. Op deze manier gaat de online wereld ook open voor hen”. 

Esportshub Gelderland

De Esportshub Gelderland heeft aangegeven samen te willen werken met het Bio Vakantieoord-esportsteam op gebied van begeleiding en coaching. De Esportshub wordt gesteund door de provincie Gelderland en is hét talentencentrum om Nederland een permanente plek te geven in de esports-top van de wereld. 

Bekende sporters en influencers

Naast Joost Bouhof zullen er op 14 november ook andere prominenten aanwezig zijn waaronder paralympisch alpineskiër Niels de Langen en Alexander Nathan, oprichter van Nederlands eerste esports team voor volwassenen met een beperking.  

Meedoen met het esportsteam?

Wil jij ook graag bij de onthulling van de gameroom zijn of meedoen met het esportsteam? Of wil je als bedrijf participeren of de gameroom in zijn geheel of gedeeltelijk adopteren? Stuur dan een mail naar communicatie@stichtingbio.nl 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

IBAN: NL93 INGB 0000 0060 09