Recordaantal deelnemers aan start van jubileumeditie Biothlon

Biothlon Battle 2021.JPGdinsdag 25 mei 2021

De vijfde editie van de Biothlon start vandaag met 479 deelnemers. Zij hebben tot en met 3 juni de tijd om een afstand van 5 of 10 KM af te leggen en donaties op te halen voor het Bio Vakantieoord. Op het moment van de start is er al ruim € 22.000,- ingezameld. De opbrengst gaat naar het Bio Vakantieoord.

Digitale editie met start vanuit huis

Vanwege de coronamaatregelen vindt de Biothlon dit jaar volledig digitaal plaats. Deelnemers kiezen zelf een dag waarop zij met een klein team hun afstand afleggen en registreren hun tijd met een app. Het klassement en de routes van de deelnemers zijn live te volgen. Dit jaar is ook een digitaal actieplatform geïntroduceerd om sponsorgeld op te halen. Pieternel Suërs van het Bio Vakantieoord zegt erover: “Het is bijzonder om te zien hoeveel mensen ons vakantiepark willen steunen door mee te rennen en te sponsoren. We hadden nooit verwacht dat deze actie zo’n succes zou zijn. Ik houd de teller continu in de gaten!” De inzamelactie loopt tot en met 3 juni via biothlon.nl.

De award gaat naar…

De deelnemers strijden deze editie om 3 awards. Naast de snelste tijd worden ook de acties met de meeste likes en met het hoogste sponsorbedrag beloond. Acteur Leendert de Ridder, Gaming Influencer Joost Bouhof en Oud-topatlete Nelli Cooman coachen de deelnemers om de prijzen in de wacht te slepen. Op 5 juni worden de awards - digitaal - uitgereikt. De awards zijn een knipoog naar de historie van het Bio Vakantieoord, dat in 1927 is opgericht door de Nederlandse Bioscoopbond.

Rennen, wandelen of rollen voor kinderen met een meervoudige handicap

De Biothlon is het jaarlijkse sportfestijn van het Bio Vakantieoord en vindt normaliter plaats op de eerste zaterdag van juni met een prachtige route door de Arnhemse bossen. De opbrengst van de Biothlon komt volledig ten goede aan het Bio Vakantieoord. Dankzij alle aanpassingen en hulpmiddelen kunnen gezinnen met een meervoudig gehandicapt kind er ontspannen en genieten van een fijne vakantie samen. Het Bio Vakantieoord is afhankelijk van giften en donaties om de kosten voor alle hulpmiddelen en aanpassingen te dekken.

Ga voor meer informatie en om deze actie te steunen naar: www.biothlon.nl

« Terug naar het nieuwsoverzicht

IBAN: NL93 INGB 0000 0060 09