Bio Vakantieoord winnaar ANWB Fonds prijs regio Gelderland

5-gelderland_optimized.jpgdonderdag 11 februari 2021

De aanschaf van een elektrische rolstoelfiets is door het ANWB Fonds uitgeroepen tot het meest inspirerende project in de provincie Gelderland. Frans Wientjes, directeur van het Bio Vakantieoord, ontving woensdag 10 februari een cheque van € 10.000,- voor de aanschaf van de fiets tijdens een digitale bijeenkomst met de winnaars van alle provincies.

In een landelijke campagne van het ANWB Fonds kon er per provincie gestemd worden op het beste maatschappelijke project. Bio ambassadeurs Leendert de Ridder en Niels de Langen riepen volgers op via sociale media om op project van het Bio Vakantieoord te stemmen. “Dit is ontzettend gaaf”, vertelt woordvoerder Pieternel Suërs van het Bio Vakantieoord. ”Samen fietsen is voor bijna iedereen vanzelfsprekend, maar niet voor gezinnen met een gehandicapt kind in hun midden. Nu kunnen ze toch met het gehele gezin gaan fietsen.” De VeloPlus rolstoelfiets heeft een kantelbare oprijplaat, waardoor een rolstoel gemakkelijk voorop de fiets geplaatst kan worden.

Het ANWB Fonds ondersteunt elk jaar maatschappelijke initiatieven op het gebied van veiligheid, mobiliteit en toegankelijkheid. Dit is het derde jaar dat het ANWB Fonds op deze manier een bijdrage levert aan de start van een maatschappelijk project. In 2018 won het Bio Vakantieoord een bijdrage van het ANWB Fonds voor de aanleg van een Bootcampparcours.

« Terug naar het nieuwsoverzicht

IBAN: NL93 INGB 0000 0060 09