Koos bezuinigt met zijn vakmanschap

Koos vierkant

Koos Verweel is de technicus van het Bio Vakantieoord. Hij begeleidt en voert alle renovaties van het Bio Vakantieoord uit. Met slimme aanpassingen regelt hij veel energiebesparingen. Koos kwam al 19 jaar bij Bio over de vloer als installateur voordat hij in dienst trad. Hij kent het park dus van haver tot gort: “bijna alle installaties heb ik zelf gemaakt, van verwarming, water tot luchtbehandeling”.

De keuze om bij Bio in dienst te treden was eenvoudig: “Het was natuurlijk bekend terrein. Maar ik wilde ook bij Bio werken omdat ik het een goed iets vind. Dat kinderen de kans krijgen om hier een lekkere vakantie te krijgen. En dan de werkzaamheden te doen zodat ze die vakantie hier fijn kunnen blijven houden.”

Koos begon met het opknappen van de bungalows. Hij komt met het plan en Frans (Wientjes) regelt de financiering. Sleeping beauty werd omgebouwd van kinderopvang naar vakantiewoning. Daarna de bungalows 1, 3 en 5. Dat was echt een hele verbetering. Het zwembad hebben we onder handen genomen, het Meeting Point. En tussendoor houd je natuurlijk veel reguliere werkzaamheden “want met de rolstoelen wordt er nogal eens wat kapot gestoten.”

Het meest recent heeft Koos het leidingwerk en de verwarming van het zwembad aangepakt. “Het was toe aan vernieuwing, het gebruikte veel te veel stroom en gas. Met een nieuw waterleidingsysteem is het leidingwerk gehalveerd. We hoeven nu veel minder water te verwarmen voor hetzelfde effect. Het risico op legionella is ook afgenomen nu het water niet meer stilstaat in die lange buizen. Als laatste stap vervangen we de CV installatie voor een veel energiezuiniger model, die Koos zelf in elkaar heeft gelast. “Vorig jaar heeft Victor Smeets van Remeha al nieuwe ketels gedoneerd. Als in januari ook de installatie wordt geïnstalleerd, is het hele plaatje compleet. Echt mooi”.

Of Koos trots is op zijn werk? Eigenlijk is hij te bescheiden voor deze vraag. Maar “als ik iets wil maken en vervolgens werkt het goed, dan ben ik daar best trots op. Ik vind het heel fijn dat ik de ruimte krijg om deze projecten op te starten. Nu wil ik paviljoen 1 en 5 oppakken. Maar het is wel belangrijk dat het ook mogelijk is voor een goede prijs. Gelukkig heb ik goede contacten met leveranciers Renza en de Technische Unie, die heel veel voor ons doen en veel mogelijk maken.”

En wat Koos nog wenst voor Bio? “Ik zou willen dat het in de bungalows nog iets gezelliger wordt en meer op kinderen gericht. Meer kleuren toevoegen en het wat gezelliger maken; het minder het gevoel van een ziekenhuis geven.  Ik wil bijdragen aan het beste vakantiepark van Europa!”

« Terug

IBAN: NL93 INGB 0000 0060 09