Alie van de balie

alie1a.jpg

Het Bio Vakantieoord heeft vanaf dag één mijn hart gestolen.
Vrijwilliger Alie Frijlink aan het woord...

Vrijwilligers. Onmisbaar. Ook bij Bio Vakantieoord. Om hand- en spandiensten te verrichten in het Meetingpoint. Of bij te springen in de manege in 't BioBos. Of om onderhoud te plegen aan de bungalows.
We stellen je regelmatig een van onze helpende helden voor. Vandaag is het de beurt aan Alie Frijlink (65).

Hoe ben je bij Bio terecht gekomen?

“Een aantal jaren geleden werd ik boventallig bevonden en kreeg ik helaas mijn ontslag bij thuiszorginstelling Carinova. Ik heb daar 17 jaar gewerkt op de financiële en salarisadministratie. Als kostwinner werkte ik fulltime en was daarnaast druk met mijn drie kinderen en de grote tuin van mijn huis in Ommen. Inmiddels woon ik naar volle tevredenheid in Duiven, waar ook mijn dochter woont. Ik pas op de kleinkinderen en sta een ochtend achter de bar in de seniorensoos.”
“Uit dankbaarheid voor het krijgen van drie gezonde kinderen wil ik mij inzetten voor kinderen met een handicap of beperking. Via vrijwilligersorganisatie Mikado ben ik twee jaar gelden gestart als gastvrouw bij het Bio Vakantieoord. Op woensdag en vrijdag beman ik de receptie met maar één doel namelijk tevreden gasten! Het is heerlijk om gelijk resultaat te zien; die blije koppies geven mij zoveel vreugde!”

Diversiteit werkzaamheden

“In het begin kwam er veel nieuwe informatie op mij af. Dat was even wennen. Had ik net het boekingsprogramma VIPS 5 onder de knie, werd er overgegaan naar VIPS 6 en kwam er een nieuwe kassa op het meetingpoint. Dit kostte best even wat inwerktijd maar aan de andere kant houdt zo’n uitdaging mij ook scherp.”
“Mijn werkzaamheden zijn heel divers. Op woensdag neem ik de telefoon aan, verstrek ik informatie, voer namenlijsten en enquêteformulieren in en verwerk ik de overzichten van de ruiterlessen voor de manege. Vrijdags check ik eerst de gasten uit die naar huis gaan, vervolgens maak ik de papieren voor de nieuwe gasten klaar. Sinds kort is de incheckprocedure gewijzigd. Een half uurtje na het ophalen van de sleutel bij de receptie ga ik naar de bungalows toe om allerlei informatie te verstrekken. Dit is voor de gasten een veel relaxter begin van de vakantie en ik vind het zelf heel leuk dat ik nu meer contact met de gasten heb. Zo is iedereen tevreden.”
“Een leuke bijkomstigheid is het promoten van het Bio vakantieoord op allerlei beurzen. Zo stond ik onder andere op de vakantiebeurs in Utrecht, een ladies night bij bioscoop Pathé en een internationaal concours hippique in Rotterdam.”

Hart gestolen

“Het Bio Vakantieoord heeft vanaf dag één mijn hart gestolen. Regelmatig krijg ik van de medewerkers te horen dat mijn aanwezigheid en werk erg worden gewaardeerd. Ik hoop dit dankbare werk nog heel lang te mogen doen.”

« Terug

IBAN: NL93 INGB 0000 0060 09