Nalatenschap

Nalaten

Bio Vakantieoord, hét goede doel voor jouw toegift.

Iedereen maakt zich in het leven wel ergens sterk voor.
Door voor een ander te zorgen, iets te geven of te doneren. Maar wat als je er zelf niet meer bent? Met een toegift kun je jouw idealen laten voortleven. Een bijzondere en persoonlijke manier van steunen is het Bio Vakantieoord op te laten nemen in jouw testament. Ook na je overlijden laat je gezinnen met een gehandicapt kind dan genieten van een vakantie. Je kunt het Bio Vakantieoord als begunstigde opnemen in jouw testament dat je bij een notaris laat opstellen.

Een nalatenschap komt volledig ten goede aan het Bio Vakantieoord. Vanwege onze ANBI status (Algemeen Nut Beogende Instelling) hoeft het Bio Vakantieoord geen successierecht of schenkingsbelasting te betalen.
Een notaris kan je informeren en adviseren over het vastleggen van een ‘toegift’.

Onze fondsenwerver vertelt je graag waarom juist het Bio Vakantieoord hét goede doel is voor jouw testament. 

Bio Vakantieoord is onze merknaam.
Onze statutaire naam is Stichting Bio Kinderrevalidatie.

Meer weten?

Mogelijkheden

Het opnemen van het Bio Vakantieoord in je testament is een bijzondere en persoonlijke manier van steunen. Het opmaken van een testament doe je samen met een notaris. Het is eenvoudiger dan je denkt. In het testament kun je ons aanwijzen als begunstigde. Er zijn drie manieren om dit te doen:

  1. Je begunstigt Bio Vakantieoord met een zogenaamd ‘legaat’.
  2. Je benoemt Bio Vakantieoord tot mede-erfgenaam.
  3. Je benoemt Bio Vakantieoord tot enig erfgenaam van je nalatenschap.

We nemen de verschillende mogelijkheden heel kort onder de loep.

  1. Met een legaat. Een legaat is de eenvoudigste manier om een gedeelte van uw nalatenschap te bestemmen voor het Bio Vakantieoord. Met een legaat geef je exact aan welk bedrag of welke goederen voor het Bio Vakantieoord zijn bestemd. Het resterende deel van de nalatenschap wordt verdeeld onder de andere erfgenamen, zoals familieleden, vriendenen/of andere begunstigden.
  2. Bio Vakantieoord als mede-erfgenaam. Je kunt geld en/of goederen nalaten aan het Bio Vakantieoord door ons mede-erfgenaam te maken. Je wijst dan in je testament een aantal erfgenamen aan, waarvan wij er één zijn. Iedereen en elke instelling die in je testament wordt genoemd is dus mede-erfgenaam. Daarbij bepaal jezelf hoe de nalatenschap wordt verdeeld. Je kunt bijvoorbeeld vastleggen dat elke begunstigde een bepaald percentage ontvangt.
  3. Het Bio Vakantieoord als enig erfgenaam. Je kunt ons benoemen tot enig erfgenaam. Als je hiervoor kiest, dan heb je de zekerheid dat je nalatenschap geheel wordt besteed aan het doel dat je voor ogen hebt: de kans voor ieder kind om voluit te leven. Om te genieten. Om onbeperkt zichzelf te zijn.

Een notaris kan je precies vertellen wat in jouw situatie de beste mogelijkheden zijn.

Laat je idealen voortleven met een nalatenschap aan een goed doel!


IBAN: NL93 INGB 0000 0060 09