E-sportsteam

Aangepast gamen

De eerste adaptieve gameroom voor kinderen met een handicap

Gamers opgelet! De eerste volledig adaptieve Game Room van Nederland vindt je bij het Bio Vakantieoord. Echt iedereen kan er gamen. Ook als je spieren niet zo sterk zijn of je handen een eigen wil hebben. Met behulp van adaptieve controllers kan jij gewoon meespelen. Rolstoelen schuiven gemakkelijk aan, want de hoog-laag tafels kun je op jouw hoogte instellen. We hebben de spellen Rocket League en Fifa. 

Samen gamen

Gamen is ontzettend populair en met de juiste hulpmiddelen kunnen echt alle kinderen meedoen. Op het scherm is een handicap niet aanwezig. Daardoor gaat er online een hele nieuwe belevingswereld open! Bovendien kun je online samenspelen met je vrienden, ook als ze niet in de buurt zijn. Wist je trouwens dat gamen een positief effect heeft op het ruimtelijk inzicht, het probleemoplossend vermogen en vaardigheden als samenwerken?

Meedoen aan game events

Op 13 maart vond het eerste Bio Game Event plaats. 10 kinderen hebben leren gamen met aangepaste controllers. Ambassadeur en gaming YouTuber Joost Bouhof leerde de kids coole tips en tricks. Aan het einde van de middag speelden we een live potje Mario Kart. Met rolstoelen, skelters en fietsen scheurden de kinderen elkaar voorbij op het parcours. Wil je ook een keer meedoen aan een game event? Houdt onze socials en website daarom goed in de gaten!


IBAN: NL93 INGB 0000 0060 09