het vakantiepark voor kinderen met een beperking

Sterre: "Samen op vakantie, dat kan bij Bio!"

Bio Vakantieoord. Hét vakantiepark voor gezinnen met een kind met een beperking.

Hét vakantiepark voor het hele gezin

Een onbezorgde vakantie voor alle vaders, moeders, broers, zussen en naasten van een kind met een (complexe) beperking of chronische ziekte?
Of op kamp met je hele klas of woongroep terwijl bijna iedereen in een rolstoel zit?

Vakantie met een beperking? Het is mogelijk bij het Bio Vakantieoord.

Het hele vakantiepark is van oorsprong gebouwd als revalidatiecentrum en dus overal al toegankelijk voor iedereen met een beperking.
Overal zijn alle reguliere aanpassingen standaard aanwezig en ook alle faciliteiten zijn berekend op het kind met een handicap.
Natuurlijk is er ook gedacht aan de broertjes en de zusjes. Het vakantiepark bevind zich op een 15 hectare groot afgesloten landgoed zodat alle kinderen veilig hun gang kunnen gaan op de vele speeltoestellen of in het bos op het landgoed.

"En als de kinderen zich zo lekker kunnen vermaken komt voor ons ouders ook een moment van rust en ontspanning. Je voelt je bij Bio ook niet "bekeken" als je een kind met beperking hebt. We komen steeds graag weer terug en Bio voelt dan ook voor ons als een soort thuiskomen."

Neem ook een kijkje bij de manege of waag een ritje op een paard of in een menwagen tijdens uw vakantie. Ook onze manege is geheel berekend op kinderen en volwassenen met een beperking en alle instructeurs zijn hier speciaal voor opgeleid. Een veilig gevoel.
Is een echt paard te hoog gegrepen, geen probleem in het MeetingPoint staat een bewegingssimulator waarop je kan paardrijden, of een ritje op een Harley, Zuba danen op een tropisch strand...?

kijk gerust even rond op onze website om te zien wat er te doen is.

Beleef de vakantie van uw dromen en vind nieuwe energie in het Bio Vakantieoord!


Steun ons

De bungalows

bekijk onze volledig aangepaste vakantiebungalows

Wat is er te doen

Faciliteiten van het Bio Vakantieoord

informatie

Prijzen en reserveringen

Alle aanpassingen

Aanpassingen en hulpmiddelen

Bio Sponsor Vakanties

Geen geld. En toch op vakantie met zoon of dochter met een handicap?

Criteria voor verblijf bij Bio Vakantieoord

Basiscriteria voor verblijf op het Bio Vakantieoord:

  • Gezin met minimaal 1 kind met een handicap;
  • Tijdens schoolvakanties hebben gezinnen met jonge (schoolgaande) kinderen voorrang op een boeking;
  • Buiten de schoolvakanties zijn alle gasten met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking welkom.

Het Bio Vakantieoord is hét vakantiepark in Nederland voor gezinnen met een gehandicapt kind. Onze medewerkers zetten zich vol enthousiasme in voor een fijne, onbezorgde en betaalbare vakantie voor alle gasten waarbij zoveel mogelijk maatwerk wordt geboden. Wij bieden aangepaste bungalows die van alle benodigde hulpmiddelen zijn voorzien. Ons gehele park, inclusief het zwembad, de manege, de bioscoop, de kinderboerderij en het speelpark, is volledig toegespitst op mensen met een handicap. 

Verstandelijke, lichamelijke of ‘onzichtbare’ handicap
Het Bio Vakantieoord is primair bedoeld voor gezinnen met een kind (of kinderen) met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, hun ouders en broertjes en zusjes. Ook gezinnen met kinderen met een ‘onzichtbare’ handicap, zoals autisme, zijn bij ons van harte welkom. Door hun beperking kunnen zij vaak geen gebruikmaken van een regulier vakantiepark.  

Leeftijden
Tijdens schoolvakanties hanteert het Bio Vakantieoord voor verhuur een leeftijdsgrens van 25 jaar van het kind met de beperking, maar weet ook dat zijn/haar kalenderleeftijd niet altijd leidend is. Maatwerk is altijd het uitgangspunt. In de schoolvakanties bieden wij met hulp van een animatieteam ontspannende activiteiten aan, volledig afgestemd op het kind met een handicap en hun broertjes en zusjes. Buiten de schoolvakanties zijn gasten met een handicap en hun gezin en/of begeleiders van alle leeftijden welkom op ons park - op basis van beschikbaarheid.

Directie heeft eindbeslissing over verhuur
Indien er sprake is van twijfel over de beperking van een persoon binnen het gezin of de groep waarvoor een vakantie wordt gereserveerd, behoudt de directie zich het recht voor om zelf een besluit te nemen een vakantiebungalow wel of niet te verhuren. Wij willen namelijk voorkomen dat wij hen die een vakantie met aanpassingen en hulpmiddelen heel hard nodig hebben, moeten teleurstellen wegens geen beschikbare vakantiebungalows. 

IBAN: NL93 INGB 0000 0060 09