Meest gestelde vragen

De meest gestelde vragen over het Bio Vakantieoord

 • Wat is het Bio Vakantieoord?

  Last modified on: 22.03.2021

  Het Bio Vakantieoord is een aangepast vakantiepark in de bossen van Arnhem. Het vakantiepark bestaat uit 17 ruim opgezette en volledig aangepaste bungalows, die zijn voorzien van diverse standaard hulpmiddelen voor mensen met een beperking.
  Daarnaast beschikt het vakantiepark over een aangepast zwembad, een rolstoelvriendelijke bioscoop, een toegespitst activiteitenprogramma, een snoezelruimte, een rolstoeltoegankelijk bos en een prachtige manege met kinderboerderij.
  Het Bio Vakantieoord heeft een ANBI-status.

 • Waar komt de naam Bio Vakantieoord vandaan?

  Last modified on: 23.04.2021

  Het Bio Vakantieoord is in 1927 opgericht door de toenmalige Nederlandse Bioscoopbond onder leding van Abraham Tuschinski. Bio komt dus van het woord 'bioscoop'. Het doel destijds was om kinderen een vakantie te bieden, voor wie dat niet vanzelfsprekend was.

 • Is het Bio Vakantieoord alleen bedoeld voor kinderen?

  Last modified on: 22.03.2021

  Het Bio Vakantieoord is er voor iedereen met een handicap. Gezinnen met schoolgaande kinderen krijgen voorrang op een boeking tijdens de schoolvakanties. Buiten de schoolvakanties zijn alle gasten met een lichamelijke of verstandelijke beperking welkom.
  Lees meer over onze criteria.

 • Kan ik een optie nemen op een bungalow, zodat ik bedenktijd heb?

  Last modified on: 23.04.2021

  Je kunt standaard een optie van 2 weken nemen op een van onze bungalows. Dan heb je alle tijd om te ontdekken of de geplande vakantie past. Indien je meer bedenktijd wilt, neem dan gerust contact met ons via reserveren@biovakantieoord.nl of telefoonnummer 026 48 38 201.

 • Wat zijn de aankomst- en vertrektijden?

  Last modified on: 22.03.2021

  Maandag en vrijdag zijn onze aankomst- en vertrekdagen.
  Op deze dagen kun je vanaf 15:00 uur inchecken. Uitchecken kan tot uiterlijk 10:00 uur.

  In sommige gevallen is een vroege aankomst of verlaat vertrek ook mogelijk. Vraag hiernaar bij de afdeling reserveringen.

 • Is er een shuttleservice?

  Last modified on: 23.04.2021

  Het Bio Vakantieoord beschikt over een eigen Biobus voor maximaal 9 personen, met een vrijwillige chauffeur. Als je gebruik wilt maken van deze service, is het belangrijk om dit tijdig aan te geven bij de receptie. Het gebruik van de bus is tegen betaling en op basis van beschikbaarheid.
  In overleg is veel mogelijk bij het Bio Vakantieoord.

 • Waar kan ik parkeren?

  Last modified on: 23.04.2021

  Wij zijn een autovrij park. Tijdens je verblijf kun je gebruik maken van de parkeerplaatsen bij de ingang van het Vakantieoord.
  Op aankomst- en vertrekdagen mag je laden en lossen bij de bungalow. Vervolgens dien je de auto te parkeren bij de ingang van het park. Je krijgt bij aankomst per auto een parkeerkaart, zodat wij weten welke auto hoort bij welke bungalow.

 • Waar kan ik inchecken bij het Bio Vakantieoord?

  Last modified on: 22.03.2021

  Je kunt inchecken bij de receptie in ons hoofdgebouw. Wij zullen je daar verder helpen en van informatie voorzien, zodat de vakantie direct kan beginnen.

 • Mag ik faciliteiten gebruiken op de dag van aankomst of vertrek?

  Last modified on: 22.03.2021

  Ja, dat mag zeker.
  Alle faciliteiten (behalve de paardrijlessen) zijn gratis te gebruiken door onze verblijfsgasten. Alle faciliteiten zijn steeds per uur te reserveren en dan helemaal beschikbaar voor jouw gezin of vakantiegroep. Zo kun je optimaal genieten.
  Reserveren van de faciliteiten gebeurt in het centrale Meeting Point, waar je alles kunt vragen en afspreken.

 • Zijn er ook fietsen te huur bij Bio?

  Last modified on: 23.04.2021

  Het Bio Vakantieoord beschikt over een aantal (elektrische) (rolstoel)fietsen en zelfs hele mooie skelters in verschillende maten.
  Alle fietsen kun je bij huren het Meeting Point.

 • Mag je barbecueën of gourmetten?

  Last modified on: 23.04.2021

  Met het oog op de risico’s in de bosrijke omgeving van het Bio Vakantieoord is open vuur (zoals kampvuur en barbecues) niet toegestaan. Hiervan kan alleen worden afgeweken in overleg met de beheerder, die daarvoor toestemming kan verlenen, mits aan alle vereiste veiligheidsvoorschriften wordt voldaan. Ook gourmetten en fondue is in de bungalow niet toegestaan. Uitzonderingen worden alleen toegestaan na overleg met de beheerder.

  Gourmetten of fonduen is in de bungalow niet toegestaan i.v.m. de rookmelders. Maar gourmetten of elektrisch barbecueën kan ook heel goed op het ruime terras dat iedere bungalow heeft.

 • Waar vind ik het activiteitenprogramma?

  Last modified on: 23.04.2021

  Het activiteitenprogramma wordt per week gemaakt en afgestemd op de aanwezige gasten. Bij aankomst krijg je het actuele activiteitenprogramma. In de schoolvakanties hebben wij vrijwilligers die in een animatieteam extra veel activiteiten verzorgen.

 • Is er WiFi aanwezig?

  Last modified on: 23.04.2021

  Bij het Bio Vakantieoord is in alle gebouwen op het terrein gratis WiFi aanwezig. De WiFi code kun je vinden in de hal van de bungalows.

 • Zijn de bungalows rookvrij?

  Last modified on: 23.04.2021

  Het Bio Vakantieoord is een volledig rookvrij park.
  Dit betekent dat het niet is toegestaan om te roken in de bungalows of in de gebouwen op het terrein van het Bio Vakantieoord.
  Er is een vaste rookplaats naast het Meeting Point. Ook mag je roken op het terras van je bungalow.

 • Mag ik mijn hond meenemen?

  Last modified on: 09.08.2022

  Hulphonden en assistentiedieren zijn natuurlijk overal welkom op ons park.

  Andere huisdieren zijn welkom in de bungaolws. De tenten zijn niet toegerust op het verblijf van huisdieren.

  Op het terrein moeten alle honden altijd aangelijnd zijn en je dient een bench mee te nemen.

  Voor het meebrengen van een hond brengen wij extra schoonmaakkosten in rekening. Voor officieel gecertificeerde hulphonden berekenen wij natuurlijk geen extra kosten. Is jouw hulphond officieel gecertificeerd, vermeld dit dan bij de boeking.

Staat je vraag er niet bij?

Neem gerust contact op met de receptie van het Bio Vakantieoord.

Je kunt mailen naar info@stichtingbio.nl.
Je kunt bellen met 026-4838201
Of vul het contactformulier in op de pagina contact.


IBAN: NL93 INGB 0000 0060 09