Cinekid

Cinekid Festival

25 t/m 28 oktober

Kom naar de Cinekid première
met Leendert de Ridder!

Op zaterdag 23 oktober om 14.00 uur opent onze ambassadeur en acteur Leendert de Ridder (bekend als Mees Kees) het eerste Cinekid Festival bij het Bio Vakantieoord. Vraag Leendert alles over films en acteren en ga met je idool op de foto. Om 15.00 uur start onze premièrefilm Wonderlijke Werelden. Reserveer nu alvast je plaatsen via cinekid@biovakantieoord.nl.

De mooie films van Cinekid nu in de Bio Bioscoop!

Zaterdag 23 oktober: PREMIÈRE
14.00 uur - 16.00 uur: Opening door Leendert de Ridder en film Wonderlijke werelden

Maandag 25 oktober:
15.00 uur - De avonturen van Anansi de spin- leeftijd 4+
16.30 uur - Wonderlijke werelden - leeftijd 6+

Dinsdag 26 oktober:
15.00 uur - Kinderen van gescheiden ouders - leeftijd 9+
16.30 uur - Mijn leven is een circus - leeftijd 8+

Woensdag 27 oktober:
15.00 uur - Mijn leven is een circus - leeftijd 8+
17.00 uur - De avonturen van Anansi de spin - leeftijd 4+

Donderdag 28 oktober:
15.00 uur - Wonderlijke werelden - leeftijd 6+
16.30 uur - Kinderen van gescheiden ouders - leeftijd 9+

De avonturen van Anansi de spin

Anansi
Deze animatieserie is voor kinderen van 4 jaar en ouder en duurt 50 minuten.

De sprookjes uit Afrika van de spin Anansi zijn mega-beroemd in Suriname, De Antillen, West Afrika en zelfs in het zuiden van Amerika, maar vreemd genoeg minder bekend in Nederland en de rest van Europa. Een nieuwe serie spannende animatiefilms, waarin Anansi de spin zijn tegenstanders steeds te slim af is was er nog niet. Tot nu! De animaties zijn grappig en hebben een mooie boodschap: ‘Wie niet sterk of groot is, moet slim zijn‘.

Wonderlijke werelden

Wonderlijke Werelden

Deze filmcompilatie is voor kinderen van 6 jaar en ouder en duurt 50 minuten.

Ook dit jaar hebben we weer een bijzonder programma samengesteld met de allermooiste korte films. In deze compilatie voor kinderen vanaf 6 jaar, gaan we op reis naar allerlei verschillende en wonderbaarlijke werelden. De films in deze compilatie laten bijzondere en verbazingwekkende werelden zien, die heel anders zijn dan de onze. Maar ook tonen ze hoe wonderlijk de wereld om ons heen kan zijn. Zo gaat de film Umbrellas over een meisje dat heel bang is voor de regenachtige wereld om haar heen. Maar met behulp van haar hondje leert ze langzaam maar zeker haar angsten overwinnen en de wereld ontdekken. Ga mee op reis, met Umbrellas en nog veel meer avontuurlijke films!

Mijn leven is een circus

Mijn leven is een circus

Deze feel-good film is voor kinderen van 8 jaar en ouder en duurt 105 minuten.

De 12-jarige Laura is geboren in een circusfamilie en trekt al bijna haar hele leven rond met haar vader, Bill, die als clown optreedt. Laura verlangt echter naar een minder hectisch leven, en die droom lijkt uit te komen wanneer ze kans maakt om toegelaten te worden op een privé school. Maar zal haar vader kunnen accepteren dat zijn dochter niet in zijn voetsporen zal treden? Dit spannende verhaal toont een tweestrijd waarin veel kinderen zich zullen herkennen; in hoeverre voldoe ik aan de verwachtingen van mijn ouders? ‘Mijn leven is een circus’ (originele titel: ‘Mon cirque à moi’) is een Canadese feel-good film, met een goede dosis humor en ontroering.

Kinderen van gescheiden ouders

Kinderen van gescheiden ouders

Deze jeugddocumentaire is voor kinderen van 9 jaar en ouder en duurt 60 minuten.

In vier verschillende jeugddocumentaires geven kinderen inzicht in hoe ze omgaan met een gescheiden gezinssituatie. Het doel van deze serie is om kinderen van gescheiden ouders een stem te geven. We zien onder andere Din, Din is een twaalf jarige aanvallende middenvelder van voetbalclub Baardwijk in Waalwijk. Toen zijn
ouders drie jaar geleden gingen scheiden werd alles plotseling anders. Maar Din bleef stil, hij is niet zo’n prater en laat liever zijn benen op het voetbalveld spreken.

Hoe is het om gescheiden ouders te hebben? Waarmee worstelen kinderen van gescheiden ouders? En kunnen de kinderen zich hierin herkennen? Het kijken van documentaires helpt kinderen kritisch te kijken, hun mening te vormen en verruimt hun blik op de wereld.

 


IBAN: NL93 INGB 0000 0060 09