Oud-topatlete Olga Commandeur opent bootcampcircuit Bio Vakantieoord

Olga Commandeur_privebezit.pngvrijdag 15 maart 2019

Open Dag - 21 maart 2019 van 11.00 - 16.00 uur

Tijdens de Open Dag van het Bio Vakantieoord, op donderdag 21 maart, zal oud-topatlete en presentatrice van het tv-programma ‘Nederland in beweging’ het nieuwe bootcampcircuit in het BioBos officieel openen. Het circuit met 11 sport- en speeltoestellen zal gebruikt worden door de gasten op het vakantiepark. Zowel meervoudig gehandicapte kinderen als hun broertjes, zusjes en ouders kunnen er spelenderwijs samen oefeningen doen.

Commandeur motiveert mensen dagelijks, zowel voor de buis als met programma’s in het land, te bewegen voor een gezonde leefstijl: “Het belangrijkste vind ik dat je uitgaat van wat je wél kunt. Daag jezelf uit en prikkel je lijf, daarvan groeit het, zowel fysiek als mentaal. Je zult ontdekken dat je steeds meer aankunt. En helemaal fijn is het om te bewegen in de buitenlucht of op muziek. Heel goed dat kinderen met een handicap – al dan niet in een rolstoel – tijdens hun vakantie lekker samen spelenderwijs oefeningen kunnen doen met uitdagende toestellen op een veilige manier.” De vitaliteitscoach benadrukt daarbij nog dat men natuurlijk altijd goed moet luisteren naar het lichaam: “Doe wat je aankunt en ga niet te ver!”

Voor het Bio Vakantieoord is het parcours met trainingstoestellen een enorme aanwinst. Het is ontworpen en gerealiseerd door Yalp vanuit de door hen ontwikkelde 'all-in-filosofie'. Hierbij wordt rekening gehouden met mensen met een beperking en heeft als uitgangspunt dat jong en oud, valide en mindervalide naar hartenlust met elkaar kunnen spelen, sporten en bewegen. Het parcours kwam tot stand met donaties van verschillende bedrijven, stichtingen, particulieren en fondsen. Het park is volledig ingericht op ontspanning en activiteiten voor gezinnen met een meervoudig gehandicapt kind.

De Open Dag van het Bio Vakantieoord vindt plaats op de 92ste verjaardag van de stichting: donderdag 21 maart. Publiek is van harte welkom om tussen 11.00 en 16.00 uur het park aan de Wekeromseweg in Arnhem te bezichtigen. Er worden rondleidingen en workshops gegeven, vakantiebungalows zijn te bekijken, net als het zwembad en de manege. De opening van het bootcampcircuit door Olga Commandeur in samenwerking met Yalp vindt plaats omstreeks 13.45 uur. Info: stichtingbio.nl.

« Terug naar het nieuwsoverzicht

IBAN: NL93 INGB 0000 0060 09