openweekend

Open weekend

11 en 12 september

Op 11 en 12 september ben je tussen 11.00 en 16.00 uur welkom om rond te kijken bij het Bio Vakantieoord. We leggen je graag uit wat de mogelijkheden zijn om bij ons een aangepaste vakantie te vieren en geven je een rondleiding langs onze faciliteiten. Neem je de STEPtember kalender mee? Dan krijg je gratis een lekker kopje koffie. Voor de lekkere trek kun je terecht bij Frieda's Frietkar.

Wist je dat het Bio Vakantieoord een Rijksmonument is? Daarom doen we dit weekend ook mee met de Open Monumentendagen. Bekijk hieronder het leuke en afwisselende programma:

Lezing

Stedenbouwkundige Wim Lavooij geeft een lezing over de oorsprong en de architectuur van ons prachtige Rijksmonument, dat is gebouwd door architect J.J.P. Oud. De lezing vindt plaats om 11.00 / 13.00 /15.00 uur in de Bio Bioscoop. Na afloop van de lezing draaien we onze oude collectefilms in de bioscoop.

Rondleiding

Ontdek de architectonische kenmerken van het Bio Vakantieoord tijdens een rondleiding over het terrein. Bekijk een bungalow van binnen en blik terug met Rita van de Weerd, die hier van 1977 tot 1980 woonde, revalideerde en naar school ging.

Mini Expositie

Bekijk de schetsen van het Bio Vakantieoord door J.J.P. Oud en een aantal bouwtekeningen van het park van de hand van zijn zoon Hans Oud. Foto’s van de bouw geven een mooi tijdsbeeld. Oude foto’s van het Bio Vakantieoord in Bergen aan Zee en het Bio Vakantieoord in Arnhem laten zien hoe kinderen genoten van alle faciliteiten.

Muziek en Poëzie

Het Arnhems Sinfoniëtta verzorgt op zaterdag een muzikaal intermezzo op het park. De prachtige muziek wordt afgewisseld door gedichtjes van Marieke Woltersom. Met Missie Marieke wil zij kinderen spelenderwijs kennis laten maken met verschillende soorten handicaps en daarmee een bijdrage leveren aan een samenleving die ruimte geeft aan verschillen. 


IBAN: NL93 INGB 0000 0060 09